Afbeelding
Foto:

Terugblik uitstapje Wandelgroep Rhenen

RHENEN - Strakblauwe lucht. Stralende zon. De geur van vers gemaaid gras. De nodige neuzen worden ingesmeerd en de benen worden nog gestrekt, maar om 10.00 uur staat iedereen klaar voor de start. Het is dinsdag 21 juni, en vandaag staat er een mooi uitstapje naar Kwintelooyen op het programma bij Wandelgroep Rhenen.

Geen gewone wandelochtend. De groep gevorderde wandelaars van Wandelgroep Rhenen beginnen om 10.00 uur aan een tocht van tien kilometer. Een half uurtje later start de groep beginners aan een tocht van vijf kilometer. Om 12.00 uur ontmoeten ze elkaar bij de finish. “Hoe ging het bij jou?” “Prima, geen enkel blaartje.”

Picknick

Bij de finish zien we de picknicktafel al klaar staan, met daarop lekker eigen gebakken brood, eiersalade, fruit en drankjes. Die gaan er wel in na zo'n mooie wandeltocht! Elly, vrouw van wandelbegeleider en organisator Dick van den Heuvel, legt ons in de watten. Voor het eten worden Dick en mede-vrijwilliger Pieter nog welverdiend in het zonnetje gezet door de wandelgroep. Voor hun eindeloze energie, enthousiasme en steeds weer afwisselende wandelroutes, krijgen ze een presentje.

Onder het genot van een broodje kaas, gehaktballetje en een glaasje citroenwater wordt het volgende uitstapje alweer bedacht: een strandwandeling in de duinen! Maar de komende weken eerst weer gezellig ‘zoals normaal’ op dinsdag en donderdag aan de wandel.

Meewandelen?

Dinsdagen: start 10.30 voor Buurtgarage, maximaal 5km. Rustig tempo, voor beginners. Gratis.
Donderdagen: start 10.00 voor Buurtgarage, maximaal 10 km. Voor gevorderden. Gratis.
Geef je op bij Dick via vandenheuvel.dick@gmail.com.