Vanaf 25 juni: Zomer Percussie Beleving bij Podium De Vlam.
Vanaf 25 juni: Zomer Percussie Beleving bij Podium De Vlam. Foto: Christine Schukking

Zomer Percussie Beleving bijna vol!

RHENEN - Zaterdag 25 juni start docent Christine Schukking om 11.00 uur met de driedelige Zomer Percussie Beleving in Podium De Vlam. Er zijn nog enkele plekken vrij. Maak kennis met Cubaanse rumba, West-Afrikaanse percussie en Braziliaanse samba!

In de eerste les spelen we een traditionele Cubaanse rumba. De tonen van de conga drums vormen de melodie met daaronder de warme klanken van het bamboe. Op eenvoudige wijze zingen we daarbij een echt Afro-Cubaans lied en improviseren daarbij op de cajon drum.

Voor een tweede les begeven we ons naar West Afrika. We ervaren de polyritmiek van de 12/8 maatsoort door het spelen op de djembé drums met hun diepe klanken. De met stokken bespeelde doundoun bastrommels vormen samen met de gangogui dubbelbellen een prachtige begeleiding.

In de laatste les spelen we een echt Braziliaanse Samba. De heartbeat van de grote Surdo drum, vormt samen met het typische geluid van de repinique, caixa, agogo bells en tamborim, ritmiek waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Tickets

Wil jij ook het gevoel hebben dat je op vakantie bent? Schrijf je dan in. Data: zaterdagen 25 juni, 2 juli, 16 juli van 11.00 tot 12.00 uur. Zaal open vanaf 10.30 uur. Prijs per keer is 15 euro, inclusief koffie of thee. Koop snel je ticket via www.podiumdevlam.nl/agenda of geef je op via info@podiumdevlam.nl.