De Hervormde Kerk in IJzendoorn is regelmatig op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen.
De Hervormde Kerk in IJzendoorn is regelmatig op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Foto: Hervormde Gemeente IJzendoorn

Open kerk in IJzendoorn

Algemeen

IJZENDOORN - Regelmatig is de kerk in IJzendoorn op zaterdagmiddag open voor bezichtiging of voor een moment van rust, gebed of meditatie. Ook is er iemand in de kerk aanwezig om mee in gesprek te gaan of om er vragen aan te stellen. 

Dit kunnen vragen zijn over de zin van het leven, geloof, God of over de geschiedenis van de kerk. Onlangs is de kerk weer van binnen en buiten gerestaureerd. Het is fijn dat veel mensen in IJzendoorn de restauratie gesteund hebben.
De monumentale eeuwenoude kerk kan bezichtigd worden. Ook kan de toren beklommen worden met mooi uitzicht over de Waal en de Betuwe. De eerstvolgende keer dat de kerk open is, is zaterdag 18 juni van 14.00 tot 16.00 uur.  Als u een ander moment de kerk wilt bezichtigen, dan is dat ook vaak mogelijk. Er kan dan bij de pastorie aangebeld worden. Als ds. L. Hak thuis is, maakt hij graag de kerkdeur voor u open.