Zoeken met een metaaldetector.
Zoeken met een metaaldetector. Foto: ACR/ AWN15

Een kijkje in de archeologie van onze regio

Algemeen

NEDER-BETUWE - Op 17 en 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in het gebouw van het Archeologisch Centrum Rivierenland/AWN15 op de Uiterdijk 12, bij het voetbalveld. 

“We laten op beide dagen aan belangstellenden zien, wat we als archeologie vereniging doen: U kunt, onder begeleiding, met een metaaldetector op zoek gaan naar vondsten in de bodem.
We kunnen voorwerpen van vroeger, die soms al jaren thuis liggen te wachten, voor u determineren. We gaan graag in op vragen, die u heeft, over archeologie uit de streek.

In ons gebouwtje laten wij zien, hoe we vondsten, fotograferen, determineren en invoeren in de computer. De begeleiders van onze jeugdgroep zorgen voor enkele doe activiteiten met de kinderen. We zullen zeker, afgaande op het succes van de vorige archeologie dag, weer Romeinse leren geldbuidels maken. 

Onze Romein Carolus vertelt graag over zijn legeruniform en vindt het prachtig om samen, met moderne mensen, gefotografeerd te worden. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of op woensdagavond en op zaterdagmiddag langs komen. Dan zijn we als vereniging actief bezig met archeologie. U bent van harte welkom, de koffie en de limonade staan altijd klaar.”