Afbeelding

Middeleeuwse feestweek op de Eben Haëzerschool in Lienden

Algemeen

LIENDEN - De week van 30 mei tot en met 3 juni was een feestelijke week op de Eben Haëzerschool. De leerkrachten van de school organiseerden deze week, omdat in het afgelopen jaar veel activiteiten niet door konden gaan. Daarom waren er nu iedere dag activiteiten rond het thema ‘de Middeleeuwen’. 

Op maandag gaven de leerkrachten van de school een leuke voorstelling op het schoolplein voor alle leerlingen en ouders. Iedereen was in Middeleeuwse stijl gekleed en het schoolplein was omgebouwd tot een heus kasteel! Op dinsdag hadden alle groepen een uitje. Zo gingen de kleutergroepen naar een Middeleeuwse speeltuin in Oss, de groepen 3 tot en met 7 naar het Openluchtmuseum en de groepen 8 naar het Wilgje in Buren. 

Hoogtepunt was de grote Middeleeuwe markt op donderdag 2 juni. Burgemeester Meijers van de gemeente Buren opende deze feestelijke markt. Er was van alles te zien (oude ambachten), er werden zelfgemaakte spullen door de leerlingen verkocht, er waren spelletjes te doen voor de kinderen en er was een patatkraam voor jong en oud. Jong en oud genoot van de gezelligheid op deze markt! De feestweek werd afgesloten met een vossenjacht voor alle kinderen.