Koor Duze NomShikaShika treedt 12 juni op in Podium De Vlam.
Koor Duze NomShikaShika treedt 12 juni op in Podium De Vlam. Foto: Trudi Alblas

Koor Duze NomShikaShika in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Zondag 12 juni geeft het Nederlandse koor Duze NomShikaShika om 10.30 uur een uitgebreid concert in Podium De Vlam. De koorleden brengen authentieke zang in de Zuid-Afrikaanse talen. Laat u meenemen in de meeslepende energie van deze muziek!

Ontstaan in de jaren ’80 in de anti-apartheidsbeweging met freedom songs, nu een koor dat de eigentijdse liederen brengt in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl. Ze zingen ritmisch uitdagende nummers, strijdliederen, bruiloftsliederen, religieuze liederen en liederen over het (harde) dagelijkse leven. Met deze krachtige liederen brengt het koor Duze NomShikaShika de energie van deze Zuid-Afrikaanse muziek in Nederland.

Verbondenheid

Duze NomShikaShika wil de verbondenheid met de mensen in het huidige Zuid-Afrika laten zien en het Nederlandse publiek meenemen in de energie en passie van de Zuid-Afrikaanse traditionals. Op 12 juni is het thema dan ook: vanuit jezelf verbinding maken met de ander en de wereld om je heen vanuit warmte en vanuit wat nodig is.

Vast ‘proeven’? Kijk en luister naar Duze-zangmomenten op https://duze.nl/kijk-en-luister/. Opgave: info@podiumdevlam.nl.