De personen achter de samenwerking.Van links naar rechts: Rianne van Amersfoort, Alice van de Pol, Evelien Goris en Miranda Spies.
De personen achter de samenwerking.Van links naar rechts: Rianne van Amersfoort, Alice van de Pol, Evelien Goris en Miranda Spies. Foto: R.van Amersfoort

Stichting GEEV, Speel-o-theek Olleke Bolleke en GMB starten leuke samenwerking

Algemeen

NEDER-BETUWE - Samenwerking en betrokkenheid zijn belangrijke pijlers binnen GMB: “Wij willen graag sociaal en maatschappelijk van waarde zijn en (financieel) bijdragen bij hulpvragen of projecten. Daarom heeft GMB -alweer vijf jaar geleden- een fonds voor maatschappelijke ondersteuning opgericht.”

“Vanuit het fonds raakten we betrokken bij stichting GEEV (Geven En Elkaar Voorzien) en Speel-o-theek Olleke Bolleke uit Kesteren. Twee verschillende organisaties die allebei mooi werk verrichten. Na een kennismaking met elkaar ontstond het idee om de gezinnen die aangesloten zijn bij stichting GEEV een abonnement te bieden van de speel-o-theek.”

Het GMB fonds heeft inmiddels de eerste vijftig abonnementen vergoed. Zo is spelen en ontwikkelen voor ieder kind mogelijk in de gemeente. Eén van de personen achter GEEV is Miranda Spies. Zij vertelt: “Wij zetten ons in voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, maar wel in armoede leven en een tijdelijk steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. GEEV helpt gezinnen met hun eerste levensbehoeften; wekelijkse pakketten met voedsel en producten voor lichamelijke verzorging en het huishouden.”

Evelien Goris, vrijwilliger bij de Speel-o-theek: “Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling
van kinderen. Vaak is het duur in aanschaf en soms is het kind er na een korte tijd weer op
uitgekeken. De speel-o-theek is een uitkomst om kinderen regelmatig nieuw, duurzaam en uitdagend
speelgoed te bieden.” Een mooie samenwerking waar we trots op zijn! (www.geev-nu.nl; www.speelotheekkesteren.nl; www.gmb.eu)