Uitzicht vanaf De Plantage.
Uitzicht vanaf De Plantage. Foto: Willem van Zanten

Cunera wandeltocht

Algemeen

RHENEN - Een onderdeel van Cuneradag is traditiegetrouw de Cunera Wandeltocht, die verwijst naar de vroegere pelgrimages op Cuneradag 12 juni. 

Voor slechts drie euro kan men vanaf 11.00 uur een uitgebreide routebeschrijving ophalen bij de marktkraam van de Voedselbank van Rhenen tegenover de Koning van Denenmarken. “Wij dragen alle inkomsten van de kraam en de opbrengst van de inschrijvingen van de wandeltocht over aan de Voedselbank NederVeluwe, uitgifte Rhenen/Elst.”

De wandeltocht gaat door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, langs de Leemkuil, Kwintelooijen (fraaie uitzichten) en over Plantage Willem III (met damherten, konikpaarden en galloway-runderen) om tenslotte via de Palmerswaard met zijn plassen en moerassen terug te keren naar het Cunera-gebeuren  in Rhenen. Honden zijn op De Plantage niet toegestaan.

Na de volbrachte wandeling haalt u bij diezelfde kraam de Cunera-wandelmedaille en de Cunera-aflaat op. Ook is er een sticker voor uw wandelboekje beschikbaar.
Na de tocht is er nog volop gelegenheid om het programma van de Cunera-markt en de culturele manifestaties te volgen. Die activiteiten starten om 12.00 uur.

Samensteller van de Wandeltocht is Wim van Zanten, 0318 471662; wimvanzanten.elst@gmail.com.