Voetbalvereniging Echteld zoekt aanwas

ECHTELD - Na een paar jaar corona is het ledenaantal, wat door de ontbrekende nieuwbouw In het dorp toch al achteruit liep, tot een minimum gedaald, gelukkig is een aantal enthousiaste Vrijwilligers bij de club betrokken, die het dorp en de vereniging een warm hart toe dragen.

Echteld raakte als dorp al zoveel kwijt, neem bv de tolbrug,  het Amsterdam rijn kanaal, medel, windmolens, zonnepark aan 2 zijde van de A 15, allemaal gebouwd op Echteldse grond, zonder dat het Dorp er iets voor terug kreeg. Het enige dat we niet krijgen is nieuwbouw (ook wel veroorzaakt door enkele lastige omwonende).

Door het ontbreken van de nieuwbouw loopt het aantal inwoners terug in het Betuwse dorp alle verenigingen hebben hier last van maar de voetbal wel het meest we zijn toch afhankelijk van jonge mensen en die wonen er in verhouding natuurlijk niet zo veel meer in het dorp. 

Enkele jaren geleden heeft de gemeente al het oude trappenveld afgenomen van het dorp het veld waar de voetbal vroeger speelde en trainde en verschillende vereniging gebruik van maakte, Dit veld is nu aangemerkt als groen door de gemeente waar een tiny forest is aangelegd, kortom het onkruid staat circa twee meter hoog en het grasveldje wat over is een favoriete honden uitlaatplek geworden.

Toch hebben de vrijwilligers van Echteld besloten dat ze niet zomaar opgeven, daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe leden en mens die actief of steunend lid willen worden. We hopen binnen enkele jaren weer een representatie elftal te hebben en de grootste wens is toch wel om weer jeugd aan het ballen te krijgen.