Opening De Groenhof.
Opening De Groenhof. Foto: Tineke Wouda

Groenhof geopend door burgemeester Kats

Algemeen

REGIO - Op 21 mei is het IVN-gebouw De Groenhof in Veenendaal door burgemeester Kats feestelijk geopend. De vroegere peuterspeelzaal Haasje Wip, gelegen aan PWA-park 317, is helemaal aan de eisen van deze tijd aangepast. Het gerenoveerde gebouw heeft dan ook energielabel A+ gekregen.

Na een warm welkom door voorzitter Leo Pruis nam de burgemeester het woord. Hij noemde de belangrijke rol die IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) heeft bij natuureducatie, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. Na het openingswoord werd door de burgemeester een inheemse lijsterbes geplant.
De tuin zal nog verder worden ingericht en moet uiteindelijk een “Utrechtse Heuvelrugtuin” worden, met vele uitdagende elementen voor jong en oud.

Na de officiële opening van het gebouw volgde de open dag, gericht op bewoners van het het PWA-park, maar ook bedoeld voor andere belangstellenden.
Voor de kinderen waren er leuke activiteiten, zoals een voelkist, hengelspel en een grabbelton. Maar ze konden ook zaadjes planten, waarbij de pot natuurlijk mee naar huis mocht.
In de mediatheek was er een bijenstand met een imker en een vlinderkast, waardoor etende en zich verpoppende rupsen van heel dichtbij bekeken konden worden.

Er zijn die dag zo’n 120 mensen langsgekomen om nader kennis te maken met IVN. Mocht u nog een keer in de gelegenheid zijn om langs te komen, op woensdagmiddag van twee tot vier bent u van harte welkom in de mediatheek. Tijdens de schoolvakanties is het gebouw gesloten. Of kijk op https://www.ivn.nl/afdeling/veenendaal-rhenen