Stichting De Goede Sint met een verkoop- en informatiekraam op de markt in Dodewaard.
Stichting De Goede Sint met een verkoop- en informatiekraam op de markt in Dodewaard. Foto: Stichting De Goede Sint

Kersenbongerd steunt Stichting De Goede Sint

Algemeen

DODEWAARD - Op Hemelvaartsdag was er weer de jaarlijkse braderie en rommelmarkt van Buurtvereniging de Kersenbongerd in Dodewaard. Naast de vele marktkramen was er ook volop muziek, voor de kinderen was er onder andere een springkussen en ook de inwendige mens werd niet vergeten.

Ook dit jaar steunt de buurtvereniging met een deel van de opbrengst weer een goed doel. Dit jaar is er gekozen om een nieuwe stichting een financiële bijdrage te geven, Stichting De Goede Sint. Deze stichting is begin 2022 opgericht door een aantal vrijwilligers uit Opheusden.
Deze vrijwilligers waren ook aanwezig met een kraam op de braderie om onder andere meer informatie te geven over de nieuwe stichting. Als doel heeft De Goede Sint om rond Sinterklaas een feest te organiseren voor kinderen uit de gemeente Neder-Betuwe welke in (verborgen) armoede leven.

“Momenteel zijn er meer dan 200 kinderen in de gemeente Neder-Betuwe die in onze doelgroep vallen”, aldus Mark van de Peppel, voorzitter van de stichting. “En dit zullen er eerder meer dan minder worden komende jaren. En bij iedereen in de omgeving woont dus wel iemand die in (verborgen) armoede leeft zonder dat men dit weet.” De stichting heeft als doel om een middagvullend programma aan te bieden aan deze kinderen en natuurlijk mogen het strooigoed en vooral de cadeautjes niet ontbreken.

“Mocht u meer informatie willen over de stichting of, op welke manier dan ook, een bijdrage willen leveren? Dan kunt u terecht op www.GoedeSint.com.”