Vreemde Vogels

Algemeen

IJZENDOORN - Dinsdag 29 juni is het dan zover! De vreemde vogels fladderen onze dorpen binnen…

“We willen je graag uitnodigen om in het Gerrit van Riemsdijk huis in IJzerdoorn een hele interessante voorstelling te komen bekijken. Je bent vanaf 19.00 van harte welkom! De voorstelling is geheel gratis. Laat even weten of je komt via een berichtje op joycefitzgerald@welzijnrivierstroom.nl of een berichtje via 06 47321364.”

“Vraag jij je weleens af hoe het is als je ‘s nachts niet kunt slapen door het geluid van beschietingen, vliegtuigen en bombardementen boven de wijk waar jij woont? Wat doe je als er door oorlog niets meer te eten is en je moet overleven op gras en bladeren?
En wat als je halsoverkop je huis en land moet verlaten omdat je nergens meer veilig bent? Welke dromen laat je achter? Waar moet je heen? Hoor je erbij of ben je een ‘vreemde vogel’?”

Waargebeurde vluchtverhalen

Pauline Seebregts (NL) en Mia Verbeelen  (B), twee professionele vertellers geven stem aan de vluchtverhalen van enkele gezinnen met kinderen, die nu in het Rivierengebied wonen. Maar ook de kritische stem van ‘de Nederlander’ weerklinkt!
Want wat gaat er door je heen als er ‘vreemde vogels’ in je straat komen wonen?

Inspiratiebron voor de voorstelling waren de contacten met gevluchte mensen uit Afghanistan, Irak, Iran en Syrië. Hun verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Gast-vrij’ van Zeger Visser.