Jaimy van den Berg.
Jaimy van den Berg. Foto: Patrick van den Berg

Goud voor turner T&P Sport

Algemeen

OMMEREN - Zaterdag 21 mei turnde Jaimy van den Berg zijn laatste wedstrijd als junior. De turner van T&P Sport te Ommeren liet zich van zijn beste kant zien op de wedstrijdvloer in Wijk bij Duurstede. 

Hij begon in de ringen en Jaimy wist tijdens de gehele oefening de beheersing over zijn lichaam te bewaren. Hij demonstreerde een vaardigheid waar alle turners naar streven: een constante spanning van zijn gehele lichaam. Tevens had Jaimy de controle om de houdingen lang genoeg aan te houden om de jury ervan te kunnen overtuigen dat hij de elementen beheerst. De sprong over de Pegasus had Jaimy met zoveel enthousiasme ingezet dat hij een stap moest nemen na de landing om de extra vaart op te vangen. 

Tijdens dit seizoen heeft Jaimy hard getraind en deze laatste wedstrijd kon hij nog verscheidene nieuwe elementen toevoegen. Zo debuteerde Jaimy met handstand wenden als afsprong van brug. Niet alleen vond Jaimy het zelfvertrouwen om dit nieuwe element te laten zien, hij voerde het ook nog eens uitstekend uit. Ondanks dat de nieuwe achteropzet op rek niet helemaal lekker uitkwam, wist hij de oefening toch netjes door te turnen.
De salto op vloer had Jaimy voor deze wedstrijd vervangen voor een salto halve draai. Afgezien van de gebrekkige coördinatie van de landing wist Jaimy het nieuwe element keurig uit te voeren.

Jaimy eindigde zijn wedstrijd op zijn favoriete toestel: voltige. Met een super nette oefening liet hij weer eens zien waarom hij de voltigekoning is in zijn klasse. Jaimy pakte de eerste plaats en hij eindigde met deze sterke uitvoering zelfs ruim boven de overige turners in zijn niveau.