JO16-1 sv DFS. (foto: Donja Sanders)
JO16-1 sv DFS. (foto: Donja Sanders) Foto: Donja Sanders

DFS JO16-1 tweemaal kampioen in één jaar

OPHEUSDEN - Zaterdag 14 mei stond de kampioenskraker Sv DFS  JO16-1 tegen Woezik JO16-1 uit Wijchen op het programma. De nummers één en twee van de competitie. Sv DFS JO16-1 won deze lastige wedstrijd met 4-3 en mocht zich, na het kampioenschap van de derde klasse in december, nu ook kronen tot kampioenen van de tweede klasse. Een unieke prestatie!

Het was een spannende wedstrijd waarin Sv DFS JO16 tot het uiterste moest gaan. Na een goed begin met mooi positiespel stond het na 25 minuten al 2-0 door doelpunten van Djamairo Thijssen en Derrick van den Heuvel. Woezik kwam terug tot 2-1 en vocht zich ook na de snelle 3-1 (Van den Heuvel), weer terug tot 3-2.

Na de rust kreeg Woezik een penalty, die goed ingeschoten werd en zo werd het gelijk. Deze stand bleef staan, tot 10 minuten voor tijd een lange bal goed werd ingeschat door Van den Heuvel en 4-3 op het bord kwam te staan.

Het bevrijdende fluitje klonk tien zenuwslopende minuten later, waarna de spelers en het publiek het kampioenschap mochten vieren. Aansluitend gingen de spelers Tijn Prijs, Theimen Wevers, Thomas Sanders, Tim Schaap, Mark van de Pol, Thomas Meijering, Bart Beijer, Derrick van den Heuvel, Levi Roelofsen, Amien Kahol, Charea Lainsamputty, Job de Ruiter, Bram Torn Broers, John van de Bunt, Luc Berends en Djamairo Thijssen op de platte kar door Opheusden.