VVA Achterberg 1-Candia'66

ACHTERBERG - Zaterdag was de kraker, derby tussen VVA Achterberg 1 - Sv Candia '66.

Jealynn van Merkestein was pupil van de week. De eerste paar minuten waren zeer indrukwekkend met vuurwerk. Een paar zeer ervaren spelers waren weer terug in het basisteam van VVA Achterberg, die kwamen goed van pas. Candia'66 liet goed verzorgd voetbal zien en kwam in de 17e minuut via een geplaatst schot van grote afstand op een verdiende voorsprong.

VVA schakelde een tandje bij, en wist dat het veel strijd moest leveren om dit weer om te buigen. In de 25e minuut mocht Rick Degenaar een penalty nemen, na een handsbal van Candia'66. Zulke momenten zijn zeker aan Rick besteed, en hij scoorde feilloos de 1-1.

Met een 1-1 stand ging men de rust inVVA kan nog veel beter, maar er zat toch een klein beetje spanning in de benen. Maar moeilijke wedstrijden kunnen ook vooral op inzet, karakter gewonnen worden. Dat is knap. Nu volgen er nog vijf wedstrijden. Te beginnen dinsdag 10 mei tegen VV Musketiers. Deze wedstrijd begint op sportpark De Meent te Achterberg om 20.00.