Gezocht: vrijwilligers die willen helpen energiearmoede in gemeente Rhenen te bestrijden.
Gezocht: vrijwilligers die willen helpen energiearmoede in gemeente Rhenen te bestrijden. Foto: Pixabay

Gezocht: vrijwilligers om energiearmoede te bestrijden

Algemeen

RHENEN - Vrijwel iedereen heeft er mee te maken: een stijgende energierekening. Voor de een vervelend maar geen ramp, voor de ander betekent het minder eten op tafel. Zelfs met de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met lage inkomens blijft het voor velen de endjes aan elkaar knopen.

Wat is energiearmoede? Energie is onmisbaar: we gebruiken het om ons huis te verwarmen en te koken bijvoorbeeld. In Nederland hebben zo’n 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. Wij willen een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die huishoudens hulp bieden bij besparing en bewustwording: zogeheten ‘energiecoaches’.

Energiecoach

Als vrijwillige energiecoach help je huishoudens door onder andere ter plekke uitleg te geven over energieverbruik, besparingstips te geven en energiebesparende producten aan te brengen. Dit alles na een gedegen, leuke en leerzame training, zodat jij gewapend met de juiste kennis op pad kunt. Krijg je energie van mensen helpen, ben je hands-on én heb je interesse in of ervaring met energiebesparing? Dan zoeken wij jou! 

Contact

Meer informatie of aanmelden als energiecoach? Neem contact op met Teun van Roekel via teun@energieloket-rhenen.nl.