Het plein vernoemd naar Henk Deys, vanwege zijn belangrijk werk, de beschrijving van de geschiedenis van Rhenen.
Het plein vernoemd naar Henk Deys, vanwege zijn belangrijk werk, de beschrijving van de geschiedenis van Rhenen. Foto: Ester Lammers-Van de Linden

Henk Deysplein Rhenen kleurde van de mensen...

Algemeen

RHENEN - Zaterdag 16 april stond er nog een saxofoonkwartet dat voor de eerste keer haar samenspel liet horen op het Henk Deysplein. Kleurrijk op zaterdag begint steeds meer een begrip te worden. 

Sinds de start op 18 december is er al muziek gemaakt, gezongen en geschilderd. Met wat afgelastingen door storm en regen of een feestdag na, was er tot nu toe iedere zaterdag wat te beleven. 

“Wij nodigen je van harte uit om ook eens te komen kijken! a.s. zaterdag Panfluitiste Nadja Spooren, al jaren verbonden aan Het Muziek Collectief Rhenen. Zij geeft les onder de vlag van de Panfluit Praktijk. Na vele digitale lessen en beperkte mogelijkheden in het leslokaal kan er weer voor publiek worden gespeeld!
Een aantal van haar leerlingen laat zaterdag 23 april dan ook met veel plezier horen hoe veelzijdig de panfluit is in het kader van Kleurrijk op zaterdag op het Henk Deysplein. Kerkelijke en lichte muziek, folklore en klassiek passeren de revue. Ook speelt Duo Mugurel, bestaande uit Nadja Spooren en Marlies de Roos, nieuwe en traditionele panfluitmuziek uit hun concertprogramma.”

Agenda:
30 april: Percussie ensembe: Volslagen getikt
7 mei: Akoestische coverband Ruby’s Eyes
14 mei: Toneelvereniging de Hucht met een teaser voor de voorstelling in juni
21 mei: Meerstemmig koor Ridge Voices
28 mei :Drumband Rhenen
4 juni:folk-/singersongwriterformatie Siberian Oxygen
11 juni: Cuneradag. Een dag voor en door Rhenen
18 juni: Donna en Dwars, dwarsfluitensemble
25 juni: Matrix Q diverse kunstvomen