Bijen van ‘Om en Bij Rhenen’ reizen naar de boomgaarden

Algemeen

RHENEN - Door corona-omstandigheden was er vrijwel geen onderling contact mogelijk tussen de imkers van ‘Om en Bij Rhenen’. Voorzitter Rob Moret van de imkervereniging is blij dat er nu weer activiteiten kunnen worden georganiseerd. ‘s Morgens vroeg stonden de imkers op om met de bijen te gaan reizen naar de boomgaarden.

Fruitkwekers zien graag bijen in de boomgaard voor de bestuiving. Het weg brengen van de bijen moet vroeg gebeuren want dan zijn de bijen nog in de kast. Bijen zijn van groot belang voor een gezond leven op aarde. Met de bestuiving zorgen de bijen er voor dat er kersen, appels, peren en pruimen gaan groeien. Dit fruit zorgt voor vitamine en dat is onmisbaar voor onze gezondheid.

Imkervereniging ‘Om en Bij Rhenen’ zaait kilo’s wilde bloemen zaad op De Laarsenberg. De Laarsenberg, een berg met unieke graften, stijlranden in Nederland.

Iedereen kan tijdens een wandeling genieten van een bloemen pracht deze zomer.op deze berg met prachtige vergezichten. De bijen en andere insecten kunnen weer nectar halen van deze bloemen. Mochten de weer omstandigheden goed zijn dan kan men bij de plaatselijke imkers terecht voor honing.

Onlangs was er nog nachtvorst en moesten de kwekers sproeien. Het ijs zorgt er voor dat de vrucht niet bevriest. Nu is het prachtig weer en kunnen de bijen uitstekend zorgen voor de bestuiving. Een goede oogst is mogelijk als er goede weer omstandigheden zijn.