Postzegelavond De Globe Zetten

ZETTEN - Op donderdag 21 april houdt de filatelistenvereniging De Globe Zetten weer haar maandelijkse postzegelavond in de zalen van kerkgebouw De Rank, Hoofdstraat 3, Zetten.

Het verzamelen van postzegels lijkt voor velen iets uit het verre verleden, maar er zijn nog steeds voldoende liefhebbers om de hobby levend te houden. Postzegels vormen op vele gebieden een brok informatie, waarvan het verzamelen een interessante en leerzame bezigheid vormt en voor veel verzamelaars ook nog zorgt voor wat sociale contacten met hun medeverzamelaars.

"We krijgen regelmatig vragen van mensen die nog een verzameling op zolder hebben liggen van vader of opa. Wij zullen niet iedereen aanraden om met deze verzameling de draad op te pakken en zelf te gaan verzamelen. Maar wilt u informatie over deze verzameling, kom dan eens langs op een van de bijeenkomsten."

Er valt voor de aanwezigen weer een avondje gezellig te snuffelen in postzegelboeken en er is een veiling met leuke kaveltjes tegen een heel lage inzet. En prima gelegenheid dus om tegen een zacht prijsje de eigen verzameling weer wat uit te breiden. Ondanks het misschien wat duffe imago blijft het verzamelen van postzegels een interessante hobby.
Overal zijn bijvoorbeeld weer nieuwe thematische zegels uitgekomen met afbeeldingen van planten, dieren, kunstvoorwerpen, muziek, et cetera. Noem maar op! Afwisseling te over!

"Via De Globe kunt u als lid bovendien gebruik maken van de Rondzenddienst, de Nieuwtjesdienst en de Internetveiling van het landelijke SamenwerkingsVerband Filatelie. Ook ontvangen de leden het tijdschrift Filatelie.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Behoefte aan nadere informatie? Bel het secretariaat van De Globe Zetten: 026 4722637."