Van links naar rechts: vertegenwoordigers jeugd en de sport- en beweegkoepel, oud-jongerenraadslid en de Rotary.
Van links naar rechts: vertegenwoordigers jeugd en de sport- en beweegkoepel, oud-jongerenraadslid en de Rotary. Foto: Annet de Haas

Join the Club krijgt primeur in Dodewaard

Algemeen

DODEWAARD - Onder de naam Join the Club geven verenigingen, op 23 april bij sportpark De Eng van 11.00 – 16.00 uur met een activiteitenmarkt, een inkijk in hun activiteiten. 

Jongeren kunnen kennismaken en meedoen met een divers en spannend aanbod van de lokale verenigingen. Zo kun je bijvoorbeeld: muziek maken, op het voetbalveld een balletje trappen, korfballen et cetera. Voor de kinderen is er een springkussen. Daarnaast worden de hele dag demonstraties gegeven en de brandweer zorgt voor extra spektakel.
Aanleiding voor deze markt was een onderzoek van de jongerenraad Neder Betuwe onder 26 verenigingen.

Richard Verwoert (jongerenraad): “Alle verenigingen kampen met een terugloop van leden en vrijwilligers en dit is een mooie manier om ze in de etalage te zetten.” Volgens medejongerenraadslid Aline van Ewijk staat bij een aantal verenigingen het voortbestaan op het spel, en met de uitkomsten van dit onderzoek zochten zij dan ook de publiciteit. 

Rotary Club Midden Betuwe reageerde met het aanbod om te helpen met een project om de zichtbaarheid van de verenigingen te vergroten. Hieruit ontstond het plan om een jaarlijks terugkerend event (activiteitenmarkt) te organiseren. Er haakten steeds meer belangstellenden aan waaronder: Rotary Midden Betuwe-Valburg, Jongerenraad Neder-Betuwe, Sport en beweegkoepel Neder-Betuwe, Verenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches, Mozaïek Welzijn en Neder Betuwe Bloeit! 

Joint he Club zal elk jaar een andere kern van de gemeente aandoen en ondersteund worden door de verenigingen uit de betreffende kern. De organisatie hoopt iedereen zaterdag te zien op sportpark De Eng in Dodewaard. Voor informatie check www.jointheclubnederbetuwe.nl.

Van links naar rechts: vertegenwoordigers jeugd en de sport- en beweegkoepel, oud-jongerenraadslid en de Rotary.