Tirza en Imara na hun wedstrijd in Nijmegen. (eigen foto)
Tirza en Imara na hun wedstrijd in Nijmegen. (eigen foto) Foto: eigen foto

Twee wedstrijdweekenden op rij voor DGV

DODEWAARD - Op 26 maart stond dan eindelijk ook weer de eerste turnwedstrijd op het programma voor Tirza en Imara Klomp (Junior F) van DGV Dodewaard. In Nijmegen turnden zij voor het eerst een wedstrijd in teamverband. 

Ook Jada Kandzetovic zou onderdeel zijn van het team, maar zij raakte kort voor de wedstrijd geblesseerd. Beide DGV turnsters lieten vier goede wedstrijdoefeningen zien. Tirza turnde een kip op brug, Imara liet een losse rol op balk zien en werd zelfs 2e met haar balkoefening. Beide hadden een goede vloeroefening en sprongen half in half uit over de Pegasus. Na alle onderdelen werden Tirza en Imara, die een team vormden met turnsters van Impuls Wageningen en Excelsior Zetten derde. Individueel werd Imara 8e en Tirza 10e. Een goede wedstrijd weer na zo’n lange tijd!

Een week later ging Luna van der Goes (Junior D) met trainster Fiona en supporters al vroeg naar Didam voor haar eerste turnwedstrijd in hele lange tijd. Luna turnde wel een individuele wedstrijd. Ook hier kon DGV turnster Silke Verwoert helaas niet meedoen door een langdurige blessure. Na haar balk- en en brugoefening had Luna veel pech tijdens haar vloeroefening. Ze kwam na de arabier flik flak ongelukkig terecht en liep een enkelblessure op waardoor ze de wedstrijd niet af kon maken. Helaas kon ze het onderdeel sprong niet meer meedoen. Met maar drie van de vier toestellen eindigde Luna als 15e. Ze heeft toch weer even het wedstrijdgevoel kunnen ervaren en we hopen dat de blessure snel herstelt.