Fietslessen voor statushouders succesvol verlopen.
Fietslessen voor statushouders succesvol verlopen. Foto: Welzijn Rivierstroom

Fietslessen statushouders succesvol verlopen

Algemeen

LIENDEN - Je kinderen naar school brengen, een boodschap, een bezoek aan een vriendin of aan de dokter. Voor een groot aantal statushouders is het kunnen fietsen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Met de ‘Fietsles voor statushouders’ is hier voor een groot aantal dames verandering in gebracht.

Meer als tien weken lang hebben ze geoefend. Dit met de hulp van studenten van de CIOS, onder begeleiding van de buurtsportcoach Kevin en sociaalwerker Magda. De bestuurskamer van FC Lienden werd gebruikt voor de theorielessen.

Naast inspannend bleken de fietslessen ook nog eens erg gezellig te zijn. De fietsles zorgde voor mooie en ongedwongen ontmoetingen tussen deelnemers en de studenten die kwamen helpen.

Afgelopen woensdag werden de fietslessen feestelijk afgerond. Alle deelnemers gingen naar huis met een certificaat van deelname. Opstappen en starten, fietsen, bochtjes maken en afstappen.

De fietslessen werden georganiseerd door Welzijn Rivierstroom in samenwerking met Healthclub Juliën en FC Lienden. Meer weten? Stuur een mail naar magdabakker@welzijnrivierstroom.nl.