‘O… wat een leed, dat Schoonmoeder heet!’

Algemeen

IJZENDOORN - De Waalzoomruiters zijn weer terug. In het weekend van 22 en 23 april spelen onze ruiters de hoofdrol in ‘O… wat een Leed, dat Schoonmoeder heet!’, geschreven door Huib Gerritsen.

Het toneelstuk speelt zich af in ‘Dolly’s Diner Café’ waar jonkvrouw Elena met haar ‘Mammie’ heeft afgesproken. Maar de dame van adel treft haar toekomstige schoonmoeder en haar zoon, barman Harrie aan. Klere! Dat moppie is regelrecht uit een sprookje gestapt. Niet echt een wild type. Echter dat veranderd, na een verkleedpartijtje tussen het bier en de flessen Bacardi. Wat een romantisch dweil(orkest) en kaarslicht niet te weeg kan brengen. 

Een geheime romance ontstaat. Maar het is een dame van adel niet toegestaan, een relatie aan te gaan met een heer uit het mindere milieu. Dus ‘Mammie de Barones’ weet van niks. En dat lijkt aardig goed te lukken. Totdat het geheim uit haar tas rolt. De ontluikende liefde krijgt een grappige en hilarische wending. Van aso tot adel, van barman tot pastoor. Klere! Wat nu?

Arme… arme barman Harrie Hak! Geen avondje friet met frikandellen, maar een middagje vis en vossenjacht. Geen Hollandse hits met Bacardi, maar Beethoven en een katholiek rokkostuum. Blijkbaar had hij totaal geen weet, van het leed, dat schoonmoeder heet.

De toneelvoorstelling is op vrijdag 22 en zaterdag 23 april en vindt plaats in het Gerrit van Riemsdijkhuis, J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn te koop bij bakkerij Ad Bos te Ochten en in het dorpshuis tegen 7,50 euro per persoon.