Rowena, Willemijn, Kyara & Johan.
Rowena, Willemijn, Kyara & Johan. Foto: Tamara van den Berg - Kwint & Patrick van den Berg

Hoge resultaten voor turners T&P Sport

Algemeen

OMMEREN - Zaterdag 9 april vond de tweede voorwedstrijd plaats van de drie seniorenturnsters van T&P Sport uit Ommeren. Ook was Johan de Kinkelaar deze zaterdag op de wedstrijdvloer te vinden tijdens de halve finale van de 2e divisie in Weert. 

Vooral indrukwekkend in de wedstrijd van Johan was de extensie van zijn handstand in brug. De elementen waarmee Johan debuteerde in dit turnseizoen worden uitgevoerd alsof hij ze al jaren op de wedstrijdvloer vertoont. Johan pakte een veertiende plek en is hiermee geplaats voor de finale van het Nederlands Kampioenschap. Rowena en Kyara startten hun wedstrijd in niveau Senior E op sprong en Willemijn begon op balk in niveau Senior F. 

Zowel Willemijn als Kyara wisten de balk goed de baas te blijven. Beide turnsters vertoonden een imposante uitstraling en zekerheid en bemachtigden daarmee de waardering van de jury waardoor ze allebei werden beloond met een tweede plek op dit toestel. Rowena demonstreerde een brugoefening die geen van de andere turnsters in deze wedstrijd wist te evenaren. Vol verwondering wordt er gekeken naar de passie en kracht die Willemijn presenteert zodra de muziek van haar vloeroefening begint. De oefening van Rowena zat vol plezier dat tot uiting kwam toen de toeschouwers spontaan mee begonnen te klappen met de vrolijke doch geconcentreerde turnster. 

Ook Kyara vertoonde een oefening vol krachtige bewegingen en strakke lijnen, gecombineerd met een gepassioneerde uitstraling die paste bij de emotie van de muziek. Rowena werd voor haar inzet beloond met een eerste plek, Kyara eindigde als zesde en Willemijn mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.