Wedstrijd voor iongste ILO-turnsters

Algemeen

LIENDEN - Zaterdag 2 april hadden de meiden van de middenbouw niveau 5 & 6 voor het eerst in 2 jaar, hun eerste wedstrijd. Ondanks wat kleine verbeterpuntjes, hebben de turnsters allemaal laten zien dat ze in deze tijd goed gegroeid zijn.

In wedstrijd 1 mochten Kirsten en Leija beginnen. Ze startten bij het toestel balk waar ze allebei een val moesten incasseren. Dit werd goedgemaakt bij vloer, waar Leija de op een na hoogste score behaalde en op brug waar Kirsten de beste oefening liet zien. Hiermee hebben de meiden laten zien dat ze goed mee komen in dit nieuwe niveau. Kirsten sloot de wedstrijd af met een tweede plaats en Leija eindigde op een mooie twaalfde plaats.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Tatum, Lina, Jaylinn, Rosanne, Dorinda en Imke. Tatum, Lina en Jaylinn kwamen uit in niveau 6. Op sprong liet Jaylinn zich van haar beste kant zien en pakte op dit toestel met haar eerste sprong, de hoogste score. Tatum liet juist op de brug zien hoe sterk ze is en hoe strak ze kan turnen en Lina liet met haar stabiele houding op balk, een van de mooiste oefeningen zien. Tatum werd beloond met een medaille voor haar tweede plaats, Lina eindigde 9e en Jaylinn werd 12e. Rosanne, Dorinda en Imke kwamen uit in de pupillen 3 niveau 5. 

Op vloer liet Rosanne met haar mooie oefening zien dat ze goed mee komt in het niveau, ondanks dat ze pas een jaar bij de selectie turnt, terwijl Dorinda en Imke veel vooruitgang lieten zien op de toestellen brug en sprong, waar ze voor het eerst verschillende nieuwe elementen mochten turnen. Zo greep Imke net naast de medailles met een 6e plaats, werd Dorinda 9e en Rosanne 20e.