Eco-Runner XI vestigde een wereldrecord door bijna 1200 km af te leggen op 350 gram waterstof. (foto: Eco-Runner Team Delft)
Eco-Runner XI vestigde een wereldrecord door bijna 1200 km af te leggen op 350 gram waterstof. (foto: Eco-Runner Team Delft) Foto: Eco-Runner Team Delft

’s Werelds zuinigste stadsauto is mede powered vanuit de Betuwe

Algemeen

IJZENDOORN - ’s Werelds zuinigste stadsauto ligt weer op schema voor de nieuwe Shell Eco-marathon in juni. Mede powered vanuit de Betuwe.

Vorig jaar reed Eco-Runner model XI van studenten van TU Delft en partners een fantastisch en hoopgevend wereldrecord. Door op een haar na 1200 kilometer af te leggen met slechts 350 gram waterstof als brandstof.
Inmiddels ligt ook model XII prachtig op schema voor de car reveal in mei, en de wedstrijd in juni, volgens woordvoerder Thomas te Lintelo van het Eco-Runner team.

“Van 31 mei tot en met 3 juni nemen de energiezuinigste stadsauto’s ter wereld het tegen elkaar op in Assen in de Urban Concept Klasse. Wij zijn blij dat de Dekker Groep ons Eco Runner Team weer een jaar ondersteunt”, vertelt Te Lintelo, die een inkijkje geeft in het traject dat het jonge Eco-Runner Team elk jaar doorloopt. Lees verder op onze website: www.dekkergroep.nl.