Johan de Kinkelaar.
Johan de Kinkelaar. Foto: Patrick van den Berg

Halve finale voor turner T&P Sport

Algemeen

OMMEREN - Zaterdag 19 maart heeft Johan de Kinkelaar van T&P Sport uit Ommeren meegedaan aan de tweede voorronde van de Nederlandse Turn Kampioenschappen in Volendam. 

Johan begon deze wedstrijd op vloer met een mooie sprongenserie. De hoogte die Johan met zijn krachtige sprongen uit de vloer weet te halen is voor menigeen zelfs onhaalbaar op een trampoline. Zijn hele schroef ving Johan op met een diepe landing, maar dat mocht het goede gevoel van deze voornamelijk zeer nette oefening niet schaden.
Weer voerde Johan zijn verscheidene nieuwe elementen uit. De spreidachteropzet in de ringen kostte hem wat doorzettingsvermogen, maar zowel salto uit brug als Tsukahara-op-sprong zagen eruit alsof Johan nooit anders heeft gedaan. Slechts een week geleden toonde Johan zich op zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Als echte turner heeft hij zich in die korte tijd tussen de twee wedstrijden weten te verbeteren, waardoor Johan nu zelfs ruim drie punten meer behaald heeft in zijn eindscore ten opzichte van vorige week. Deze topprestatie werd beloond met een achtste plek en hiermee heeft Johan zich geplaatst voor de halve finale.