Evi, Esmee en Maartje op het podium.
Evi, Esmee en Maartje op het podium. Foto: L. de Leeuw

Na 2 jaar weer wedstrijd voor ILO turnsters

Algemeen

LIENDEN Zaterdag 12 maart was het dan eindelijk zover! Na twee jaar zonder wedstrijden, mochten de turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. uit Lienden, eindelijk weer een wedstrijd turnen. De negen turnsters uit de keuze oefenstof hebben een mooie vooruitgang laten zien tijdens deze wedstrijd.

In de categorie jeugd kwamen Evi, Esmee en Maartje voor het eerst uit in de keuze oefenstof. Hierdoor was het een wedstrijd met veel nieuwe onderdelen. Alle drie de turnsters hebben voor het eerst over de pegasus gesprongen en voor het eerst een vloeroefening op muziek getoond. Ze kunnen dus terug kijken op een mooie wedstrijd, waarbij ze ook nog eens werden beloond met een podiumplaats. Evi werd eerste, Esmée tweede en Maartje werd derde.

In de categorie junior turnden Marin, Britte en Maan. Alle drie de turnsters kwamen voor het eerst uit in de vierde divisie. Ook hier lieten zij mooie vooruitgang zien, die zij ondanks de coronaperiode, toch hebben doorgemaakt. Dit resulteerde in een hele mooie 2e plaats voor Marin, een 6e plaats voor Maan en een elfde plaats voor Britte.

Janinka, Rinske en Gerjanne kwamen uit in de categorie senior divisie 5. Waar Janinka vooral stabiliteit liet zien op alle vier de toestellen, lieten Rinske en Gerjanne mooie progressie zien op brug die zij door hun harde werk tijdens de training verdiend hebben. Uiteindelijk mocht Janinka de bronzen medaille mee naar huis nemen voor haar derde plaats, Rinske werd zevende en Gerjanne werd achtste.