Musical De Jantjes met muziek van Looband

Algemeen

BETUWE - Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van de Kleine Komedie Rivierenland,brengt de vereniging de musical De Jantjes op de planken. De muziek wordt verzorgd door de Looband uit Wamel.

De musical De Jantjes speeltz ich af in de Jordaan ,in het midden van de 20e eeuw. Het zit de drie vrienden Dolle Dries,Blauwe Toon en de schel Manus de laatste tijd niet mee. Mooie Leendert heeft, hoewel hij is getrouwd met bleke Doorje, zijn oog laten vallen op Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries.

De Moeder van Leendert besluit haar zoon te helpen en vertelt aan de moeder van Dries leugens over Blonde Greet. Moeder Betje wil niet dat haar zoon met zo’n slechte meid verkering heeft en probeert te stoken in de goede relatie.
Bovendien slaat Dolle Dries mooie Leendert in elkaar, omdat die op zijn beurt zijn vrouw Doortje alle hoeken van de kamer liet zien. Hiervoor belandt Dolle Dries in de gevangenis. Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin.
Schele Manus wordt om zijn handicap -hij loenst een beetje- door zijn vriendin aan de kant gezet. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Dan blijkt er nogal wat veranderd te zijn...

De voorstelling is op zaterdag 23 april te zien in Agnietenhof Tiel. Kaartjes zijn te koop via het theater. Meer informatie: www.dekleinekomedie-rivierenland.nl.