Suzan en Elisa in de turnhal in Didam.
Suzan en Elisa in de turnhal in Didam. Foto: eigen foto

Wedstrijdseizoen DGV Dodewaard hervat

Algemeen

DODEWAARD - Ze mochten weer beginnen! Na een aantal afgelaste turnwedstrijden door de coronamaatregelen is het wedstrijdseizoen 2021-2022 weer hervat. In de turnhal in Didam turnden Elisa Roumimper en Suzan van der Voort van DGV Dodewaard zaterdag 12 maart hun tweede wedstrijd van dit seizoen. 

Elisa (Senior 4e divisie) turnde in de eerste ronde een prima vloeroefening met een mooie streksalto in één van haar series en liet een goede sprong zien waarbij ze meteen stil stond bij de landing. Ze had wel pech met een val van balk en er was een element op brug volgens de jury niet helemaal goed uitgevoerd wat punten kostte. Elisa eindigde op de veertiende plaats.

Suzan (Middenbouw, supplement 4) kwam de wedstrijd daarna in actie. Haar leeftijdscategorie turnt sinds dit seizoen teamwedstrijden en ze zat in een team met twee turnsters van Elistha uit Elst en drie turnsters van Impuls uit Wageningen. Suzan liet een mooie brugoefening zien, hierbij haalde ze zelfs de allerhoogste punten voor de uitvoering van alle turnsters in haar wedstrijd. De radslag op balk vond ze eng om te doen, maar ze turnde hem wel en dat in een wedstrijdoefening waar de spanning altijd al hoger is dan in de trainingen. Helaas had zij ook een val van die smalle balk. 

Het team van Suzan scoorde erg goed en daarom namen ze zilver mee naar huis! Er eindigde nog een team op de tweede plaats. Het is al uitzonderlijk als twee individuele turnsters samen hetzelfde puntenaantal hebben, maar als team is dat helemaal bijzonder. Maar goed dat het podium groot genoeg was voor al die turnsters!