Gebedsdienst voor vrede in Oekraïne

Algemeen

RHENEN - Zoals bekend hebben zowel de Wereldraad van Kerken als de Nederlandse Raad van Kerken de aanval van het Poetin-regime op Oekraïne veroordeeld. Zij roepen ook de Russisch-orthodoxe Kerk op om zich uit te spreken tegen deze oorlog. De protestantse kerk is lid van beide oecumenische verbanden en ondersteunt deze oproep.

De lokale Raad van Kerken Rhenen/Kesteren willen in een moment van bezinning, gebed, lezing, muziek en een lied ook aandacht vragen voor vrede in Oekraïne. U wordt uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Deze gebedsdienst wordt gehouden op zondag 27 maart, aanvang 16.30 uur in De Gedachteniskerk, Herenstraat 82 in Rhenen. (Een toepasselijke locatie, immers deze kerk is gebouwd als een nationaal gedachtenismonument ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog).

In de dienst is onder andere inbreng van de predikanten ds Henriëtte Bouwman van De Voorhof in Kesteren, ds Inge de Jong van de Ontmoetingskerk in Rhenen en van pastoor Henri ten Have van de Titus Brandsmaparochie.

In het moment van samenzijn is er gelegenheid een kaarsje aan te steken en na afloop wat bij te praten onder genot van een kopje koffie. U wordt allen van harte uitgenodigd.