Oproep: zorger laat je horen!
Oproep: zorger laat je horen!

Oproep in Rhenen: zorger laat je horen!

Algemeen

RHENEN - Zorg jij voor een naaste? Veel mensen zien dit als heel vanzelfsprekend. Zoals de zorg voor je partner bij langdurige ziekte, voor een ouder die niet meer zonder hulp in huis kan, of voor je kind met een chronische aandoening. Maar weet je dat je dan mantelzorger bent? 

Mantelzorgknooppunt Rhenen wil weten: hoe gaat het met je? Loopt bij jou de zorg op rolletjes of sta je voor uitdagingen? Kunnen we je ergens bij ondersteunen?

Wat biedt het Mantelzorgknooppunt? 

We zijn een luisterend oor, sparringpartner en bron van informatie. Wanneer je je bij ons inschrijft, ontvang je uitnodigingen voor (gratis) workshops en krijg je drie keer per jaar het magazine Mantelkracht. Daarnaast ontvang je aan het einde van het jaar een mantelzorgwaardering. 

Zorg doe je uit liefde

“Een mantelzorgster zei me dat haar zus zich niet wil inschrijven bij het knooppunt, omdat ze het zo vanzelfsprekend vind om voor hun moeder te zorgen. Daar hoeft ze geen waardering voor”, zegt Elle van het Mantelzorgknooppunt. “Dat horen we vaker. Zorg doe je uit liefde, daar hoeft niets tegenover te staan. Maar of je het nou vanzelfsprekend vindt of niet: jij als zorger mag er ook zijn! Daarom de kleine blijk van waardering voor dit immens waardevolle werk. En je inschrijven bij het knooppunt betekent niet dat je dat voor waardering doet, want het knooppunt biedt dus veel meer.”

Oproep: schrijf je in!

Bij Elle Joosten, 06 19426967 of mantelzorg@rhenen.nl. Zelf geen mantelzorger maar ken je een niet-ingeschreven mantelzorger? Bel/app/mail Elle: we sturen graag een kleine attentie om aan diegene te geven!