Afbeelding

VLC en inwoners Neder-Betuwe in actie voor Oekraïne

Algemeen

KESTEREN - De oorlog in Oekraïne duurt nu al weken en het aantal vluchtelingen neemt toe. Deze mensen hebben heel hard hulp nodig. En daar is ook geld voor nodig! Daarom stapten vrijdag voor dag en dauw 74 leerlingen van 4 GT van het Van Lodenstein College uit Kesteren in de bus naar Nijmegen om mee te doen aan een marathon voor Oekraïne. 

Op de ijsbaan van Nijmegen werd het onderdeel 25 km schaatsten afgewerkt. Vervolgens weer in bus om ’s middags 20 km te gaan lopen. Opvallend hoogtepunt was de race van Hidde den Hartog die de 20 km in recordtijd aflegde. Docent Gert-Jan Panhuis kijkt tevreden terug op dit initiatief. “Mooi dat leerlingen zich bewust zijn van de problemen en willen helpen.” Er komen nog meer acties, maar met deze succesvolle actie werd de helft van het streefbedrag van 10.000 euro al bereikt.

Werkgroep Oekraïne

Steeds meer inwoners voelen zich solidair met Oekraïne en dat uit zich door diverse acties die worden gecoördineerd door de ‘Werkgroep Oekraïne’. De werkgroep vraagt om initiatieven te melden via het contactadres oekraine@nederbetuwe.nl. U kunt ook ..