Kyara, Willemijn, Rowena. )foto: Jasmijn Peele)
Kyara, Willemijn, Rowena. )foto: Jasmijn Peele) Foto: Jasmijn Peele

Topprestaties van topturners T&P Sport

Algemeen

OMMEREN - Afgelopen zaterdag 12 maart konden drie dames en één heer van T&P Sport uit Ommeren zich eindelijk weer tonen tijdens hun eerste turnwedstrijd van het seizoen. Rowena, Kyara en Willemijn mochten in Culemborg laten zien waar ze weken lang hard voor hebben getraind. Willemijn trapte de wedstrijd af in niveau Senioren F op balk. Kyara en Rowena kwamen uit in niveau Senioren E. 

Rowena beheerste de balk als geen ander en wist zich een eerste plaats op dit toestel toe te eigenen. Kyara toonde een sterke en zeer nette uitvoering op brug en deze excellente prestatie gaf deze top turnster van T&P Sport een eerste plaats op dit toestel. Alle drie de turnsters van T&P Sport verlieten de hal met een medaille om hun nek. Zowel Willemijn als Rowena behaalde een tweede plaats in hun respectievelijke niveaus. Kyara werd vierde en met deze plaats verdiende ook zij een medaille.

Johan kwam uit in Bergschenhoek op de Nederlandse Kampioenschappen in de tweede divisie. Johan heeft hard getraind op nieuwe elementen. Zo was Tsukahara op sprong een primeur voor Johan. Nooit eerder had hij deze sprong op een wedstrijd vertoond. Door zijn training in kracht en techniek kon Johan voor het eerst spreidachteropzet in de ringen uitvoeren. Op vloer liet Johan zijn nieuwe element de gestrekte anderhalve schroef zien, waarbij hoogte en souplesse niet tekort kwamen. Ook de vaardigheden van Johan op brug zijn verbeterd waardoor de nette oefening mooi kon worden afgesloten door een salto uit brug. Met deze ijzersterke presentatie plaatst Johan van T&P Sport zich voor de volgende ronde.