Beter een goede buur dan een verre vriend

Algemeen

RHENEN - Een prettige leefomgeving is goed voor je welzijn. Naar elkaar omkijken is een kleine moeite. Maar wat als het niet klikt met je buren? Blijf met elkaar in gesprek, want vaak is er iets wat jullie bindt. Wat doe je als het echt niet goed gaat, maar je er wel wat aan wil doen?

De vijf gouden tips voor een goed gesprek met uw buren:
1. Bereid het gesprek goed voor. Ga niet praten als u boos bent en bedenk eerst goed wat u nu precies vervelend vindt.
2. Bedenk welke gevolgen de overlast voor u heeft. Hoe duidelijker u uitlegt wat er aan de hand is, hoe beter u samen een oplossing kunt zoeken.
3. Leg uit wat de overlast voor u betekent. Vertel bijvoorbeeld dat u slecht slaapt door het geluid of dat u overdag uw werk niet goed kunt doen.
4. Luister naar uw buren. Een verhaal heeft altijd twee kanten, luister daarom ook naar uw buren wat zij te zeggen hebben.
5. Vraag hulp aan een andere partij zoals Buurtbemiddeling. In de gemeente Rhenen zijn we op zoek naar vrijwillige buurtbemiddelaars.

Buurtbemiddelaars worden getraind, krijgen coaching, intervisie en bijscholing. Wil jij een bruggenbouwer zijn bij een conflict tussen buren? Dan horen wij graag van je, want Buurtbemiddeling biedt boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk! Interesse? Neem dan contact op met Frederike Burgers 06 47547277, buurtbemiddelingrhenen@welzijnrivierstroom.nl.