Mario Janssen, Rob Hartog en Frank Brouwer.
Mario Janssen, Rob Hartog en Frank Brouwer. Foto: SWPN

SWPN met Rob Hartog van start in IDM Superbike 1000

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal in 2022 met Rob Hartog van start te gaan in de IDM Superbike 1000 klasse. De 29-jarige coureur, die al veel ervaring heeft in diverse kampioenschappen, zal voor het Nederlandse team gaan uitkomen op een Yamaha R1M in de topklasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft.

Met Rob Hartog haalt SWPN een rijder met veel ervaring binnen. Hartog werd in 2014 Nederlands kampioen Supersport en pakte in 2018 de Europese titel binnen het World Supersport veld, waarin hij tevens groot aantal top-tien klasseringen in het WK wisten te scoren. Afgelopen seizoen kwam hij uit in de IDM Supersport 600 categorie. In 2022 keert Hartog terug naar de 1000cc klasse waar hij gaat rijden op de Yamaha R1M van SWPN.

Melvin van der Voort maakte in 2019 zijn debuut bij SWPN in de IDM Supersport 300 klasse. Na twee jaren met veel progressie inclusief een overwinning en podiumplaatsen stapte de jonge coureur uit Ede in 2021 over naar de IDM Supersport 600 categorie. Op de Yamaha R6 van het door Yamaha Motor Europe, branch Benelux ondersteunde team leerde Van der Voort veel en zette als jongste rijder van het veld meerdere goede resultaten neer. In het seizoen 2022 gaat de 16-jarige rijder beginnen aan zijn vierde seizoen bij SWPN en gaat hij proberen zich verder naar voren te werken in het sterk bezette IDM Supersport 600 kampioenschap.

In het voorjaar zal Van der Voort samen met zijn nieuwe teamgenoot Rob Hartog gaan testen in Spanje, voordat het IDM seizoen van 6 - 8 mei zal beginnen op de Lausitzring in Duitsland.