HulpMaatje Rhenen helpt huurders hun energiekosten te verlagen

Algemeen

RHENEN - De sterk stijgende energieprijzen kunnen bewoners van huurwoningen in financiƫle problemen brengen. Naast financiƫle ondersteuning van de overheid is het belangrijk om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie.

Vrijwilligers van HulpMaatje Rhenen hebben daarom het initiatief genomen om huurders daarin te adviseren en te helpen bij het toepassen van deze adviezen.
Eerst wordt er een vergelijking gemaakt van het huidige energiegebruik met het energiegebruik van vergelijkbare woningen en gezinssamenstellingen. Als er verschillen zijn dan wordt geprobeerd om de oorzaken daarvan op te sporen.

Inkorten 

overhangende gordijnen

Soms kun je met een andere instelling van de thermostaat of de boilertemperatuur al veel bereiken. Ook met het verplaatsen van een bank die tegen de verwarming staat of het inkorten van gordijnen die over de verwarming hangen kan al heel wat gewonnen worden.

Afdichten kieren

De vrijwilligers van Hulpmaatje Rhenen helpen ook met het dichten van kieren en het aanbrengen van radiatorfolie zodat er minder warmte naar buiten ontsnapt.

Hulp kan worden aangevraagd door te bellen naar het telefoonnummer van de Formulierenbrigade: 06 83388930. De hulp is gratis.