Afbeelding
Foto:

McDonald’s restaurant Ochten

OCHTEN - McDonald's Ochten is in nieuwe handen gekomen: Hervelder Nico Frentz - ook reeds franchisenemer van de filialen Heteren en Oosterhout – heeft onlangs de Ochtense vestiging overgenomen. Zo’n dertig jaar geleden is hij als management trainee begonnen bij McDonald’s in Malden en alle stappen binnen McDonald’s doorlopen, tot Director van negen restaurants in de regio. 

Vier jaar geleden maakte Nico de stap naar eigen ondernemerschap. In 2018 werd hij franchisenemer van een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Park 15 in Oosterhout. ,,In 2021 kwam daar McDonald’s Heteren bij en in januari dit jaar mocht ik ook McDonald’s Ochten overnemen", zegt de 51-jarige Frentz, die nog altijd in zijn geboortedorp woont. Het leiden van McDonald's Restaurants is zijn lust en zijn leven geworden. ,,Bij ons stroomt ketchup door de aderen, zeggen we wel eens. Wat het vooral zo mooi maakt: al die (jonge) mensen die hier aan het begin van hun carrière staan. Samen met mijn managers geniet ik ervan om de ontwikkeling van een jong crewlid dat op 16-jarige leeftijd start, soms nog soms nog wat onzeker, te zien ontwikkelen en opgenomen te zien worden binnen het team.”

Om gasten te kunnen serveren in de drie restaurants is een uitgebreid team nodig. "We werken met veel parttime-collega’s en in totaal voor de drie vestigingen tezamen - nu zo'n 250 mensen. Ik vind het heel belangrijk om onze medewerkers goed op te leiden, en zich vooral thuis te laten voelen. Medewerkers houden is in deze tijd een grotere kunst dan werven. We moeten hier nog wel wat aandacht aan besteden bij McDonald’s Ochten; we kunnen nog wel wat collega’s gebruiken, zowel fulltime als parttime. In Ochten lijkt het wat moeilijker om medewerkers te vinden dan in de restaurants in Heteren en Oosterhout. Misschien weten velen nog niet dat we hele flexibele werkplekken kunnen bieden op de dagen en tijden die de medewerker zelf aan kan geven. Wil je bijvoorbeeld niet op zondag werken of ben je alleen in de avond beschikbaar is dat prima voor ons. We zijn tenslotte 7 dagen per week open van ’s ochtends tot laat in de avond/nacht. Je kunt bijvoorbeeld naast school dus prima aan de slag bij ons McDonald’s restaurant in Ochten. En niet alleen scholieren hoor, iedereen die een (bij)baan in de buurt zoekt is welkom bij ons. Of je nu herintreder bent of een ouder met kinderen, bij ons kunnen die hun privé leven prima combineren met onze flexibele werktijden.”

De vernieuwingen bij McDonald’s in Ochten? “We willen graag de McDrive aanpassen van een enkele naar een dubbele Drive. Zo kunnen we gasten via de Drive nog sneller helpen en nog meer gemak bieden, omdat we de bestelling van twee auto’s gelijktijdig opnemen. Met de digitale menuborden in de McDrive, bieden we gasten een steeds persoonlijker aanbod, waardoor we hen meer gemak bieden."

Hoe is werken bij McDonald's in Ochten? "Het personeelsbeleid dat we voeren bij McDonald's Heteren en Oosterhout willen we zoveel mogelijk kopiëren bij McDonald's Ochten. Medewerkers staan bij ons centraal en we bieden een veilige, inclusieve en gezellige werkplek voor onze mensen. Ook de ontwikkeling van onze mensen vinden we belangrijk. Zo hebben we diverse leerlingen in dienst die bij ons een BBL opleiding volgen. Ook zijn er medewerkers die via McDonald's een HBO-opleiding volgen. De meeste managers die bij ons werken zijn ooit als crewlid begonnen bij McDonald’s. Kansen en mogelijkheden genoeg dus!"