Johan Sebastian Bach
Johan Sebastian Bach Foto: website

Westerkerkmuziek brengt unieke uitvoering van Bachs Johannes Passie

Algemeen

VEENENDAAL - Na een periode waarin de covidpandemie het onmogelijk maakte, kan nu weer live gemusiceerd worden. De medewerkers van de Stichting Westerkerkmuziek zijn bijzonder blij om te kunnen melden dat op 12 maart 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal, een uitvoering zal plaatsvinden van de Johannes Passie van Johann Sebastian Bach in de versie uit 1725. 

Deze versie is op een aantal plekken significant anders dan de bekende versie uit 1749, die in Veenendaal regelmatig door een van de plaatselijke koren werd uitgevoerd. Deze oudere versie wordt sporadisch uitgevoerd in grote steden, maar in Veenendaal is dat tot nu toe nog niet gebeurd. De uitvoerenden zijn: het Veenendaals projectkoor en -orkest, Evangelist en tenoraria’s: William Knight; Christus: Jelle Draijer, Sopraan: Marjon Strijk, Alt: Dorien Lievers, Bas: Kees Jan de Koning, Orkestleider: Rémy Baudet, Algehele leiding: Wouter Verhage.

Dit concert duurt langer dan gebruikelijk, namelijk twee uur. In de organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd; er is geen QR-code nodig, maar een deel van de plaatsen zal worden aangeboden met onderlinge afstand van 1,5 meter. Het aantal plaatsen is beperkt. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl).
De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.