Afbeelding
Foto:

SGP en CDA wilden drone cadeau doen

NEDER-BETUWE - Volgens de SGP rijden criminelen een blokje om dankzij de Burgerwacht Neder-Betuwe. Het idee is om samen met burgers een extra oogje in het zeil te houden. Deze groep bestaat uit ondernemers en huisvaders. Men jaagt op criminelen en springen in het gat dat, volgens hen, de politie heeft achtergelaten. 

Ze noemen zich een collectief van veertig paar ogen en oren dat de dorpen veiliger maakt. De leden zijn herkenbaar zijn aan een zwart jack met logo en hebben hun commandocentrum op een geheime plaats. Dit commandocentrum is voorzien van allerlei moderne snufjes, waar de politie haar vingers bij zou aflikken. De Appgroep werkt naar tevredenheid samen met de politie en dat heeft diverse keren tot successen geleid bij vinden van vermiste personen, het aanhouden van verdachte personen en het voorkomen van strafbare feiten.

Om deze groep te waarderen wilden SGP en CDA tijdens de laatste raadsvergadering een hightech-drone doneren ter waarde van 8000 euro. Hoewel ook de andere partijen hun waardering uitspraken voor deze groep had men bedenkingen bij de juridische onderbouwing, de beperkte inzetmogelijkheden en het feit dat politie en burgemeester niet staan te juichen.
Na een stevig debat liet men de Drome vallen werd het voorstel omgebouwd naar een waarderingssubsidie van 7500,00 euro. De andere partijen gingen hier niet mee akkoord omdat dit, volgens hen, indruist tegen de subsidieregels en onrecht doet aan al die andere verenigingen. Met de stemmen van CDA en SGP werd het voorstel aangenomen. (Alarmnummer App Groep 0488700207)