Jaimy van den Berg. (foto: Patrick van den Berg)
Jaimy van den Berg. (foto: Patrick van den Berg) Foto: Patrick van den Berg

Fraaie start van turnseizoen voor T&P Sport

OMMEREN - Zaterdag 26 februari heeft T&P Sport uit Ommeren zich bewezen tijdens de eerste turnwedstrijd van het seizoen. Jaimy van den Berg liet in Beverwijk zijn passie voor het turnen zien aan de jury en het publiek. 

Jaimy startte deze langverwachte wedstrijd op ringen en hij liet onmiddellijk zien dat hij zijn lichaam als een echte turner goed weet te beheersen. Zowel zijn uitstekende kracht als techniek zorgde ervoor dat Jaimy de oefening op ringen strak uitvoerde. Ook op sprong, brug en rek wist Jaimy een nette oefening neer te zetten. Het vierde onderdeel van deze wedstrijd was vloer en Jaimy liet direct zien dat hij zijn sprongen goed onder controle heeft. 

Na deze sprongen leek zijn versnelde hartslag ervoor te zorgen dat een stabiele handstand voor de turntopper van T&P Sport van ver moest komen. Deze teleurstelling had als resultaat dat Jaimy vooral oog had voor het einde van dit toestel en minder voor nette afronding van de elementen.

Desalniettemin had Jaimy zichzelf als een echte turner volledig herpakt voor het laatste toestel. Voltige was niet alleen het laatste toestel, maar zowel de jury als de trainers van Jaimy konden beamen dat voltige ook het meest geliefde onderdeel van de turner van T&P Sport is. De score liet zien dat de andere turners in deze wedstrijd bij lange na niet de uitvoering van Jaimy op voltige kunnen evenaren. Jaimy won een eerste plaats op dat toestel met wel 1.1 punt voorsprong op de turner met de tweede plaats. Dit voornamelijk stabiele optreden tijdens deze eerste turnwedstrijd van het seizoen leverde Jaimy een fraaie derde plaats op.