Op deze foto presenteren de leerlingen van de plusklas hun circulaire producten aan de directeur-bestuurder en expert onderwijs van stichting BasisBuren. (foto: Linda Beaupain)
Op deze foto presenteren de leerlingen van de plusklas hun circulaire producten aan de directeur-bestuurder en expert onderwijs van stichting BasisBuren. (foto: Linda Beaupain) Foto: Linda Beaupain

Uitdagende vraagstukken in

de Plusklas van De Sterappel in Lienden

LIENDEN - Hoe bouw je een huis op Mars? Kan je succesvol zijn zonder te falen? Wat maakt een product circulair? Wordt je brein zwaarder als je meer leert? Het zijn zomaar een paar vragen waar de plusklasleerlingen van De Sterappel zich wekelijks over mogen buigen. En dat doen ze vol overtuiging en enthousiasme.

De Sterappel is trots op haar plusklas; een klas waar de meer- en hoogbegaafde leerlingen van de school samen les krijgen. Het verlangen om deze groep leerlingen onderwijs op maat te geven was er al geruime tijd. Na de visie op dit gebied te hebben vastgesteld voerde juf Ellen, (ervarings)deskundige op dit gebied, gesprekken met de hoogbegaafde leerlingen om te ontdekken waar hun interesses en leerbehoeftes liggen. In 'Plusjeklas' vond ze de perfecte methode passend bij de visie van De Sterappel.

De leerlingen krijgen les in drie vakken: Leren onderzoeken, leren wie je bent en leren ondernemen. Leren ondernemen is bij vrijwel alle leerlingen favoriet. De leerlingen van de bovenbouw bezig met het opzetten van een eigen circulaire onderneming. Sem en Mees uit groep 8 vertellen enthousiast: “Toen wij wisten dat we een eigen onderneming mochten starten zijn we direct begonnen met het verzamelen van ideeën. Uiteindelijk zijn we gekomen met ons concept van 'Flying Flowers'; helemaal circulair."