Film in Podium De Vlam: Adam. (foto: Filmservice)
Film in Podium De Vlam: Adam. (foto: Filmservice) Foto: Filmservice

Vrouwendag in Podium De Vlam: film 'Adam'

RHENEN - Op dinsdag 8 maart draait er weer een film in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen: ‘Adam’. Deze film is onderdeel van het programma van Vrouwendag in Rhenen (www.vrouwendagrhenen.nl) en wordt samen met Amnesty Rhenen georganiseerd. De zaal is open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn 10 euro.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. Adam ging in 2019 in première op het Filmfestival van Cannes.

Alleenstaande moeders in Marokko

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Tijden en kaarten

Kijk op www.podiumdevlam.nl bij de ‘Agenda’ voor meer informatie over de film en kaartjes. Podium De Vlam staat aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Dinsdag 8 maart is de zaal open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Pinbetaling mogelijk. Op www.vrouwendagrhenen.nl staat het hele programma van Vrouwendag Rhenen op 8 maart.