De Beastie Broch. Een broch is een ronde stenen toren uit de tijd van de Vikingen. Deze is speciaal gestapeld voor ‘beasties’, beestjes. (foto: Katja Staring)
De Beastie Broch. Een broch is een ronde stenen toren uit de tijd van de Vikingen. Deze is speciaal gestapeld voor ‘beasties’, beestjes. (foto: Katja Staring) Foto: Katja Staring

Avontuurlijk tuinieren

KESTEREN - Groei&Bloei Midden-Betuwe begint weer. Op 8 maart gaat Katja Staring de spits afbijten met de lezing ‘Iedereen kan avontuurlijk tuinieren’. Daarmee maak je je tuin groener en levendiger. Katja vertelt hoe je dit aanpakt.

Plantaardig publicist en journalist Katja Staring wil de mens dichter bij de natuur brengen en de natuur dichter bij de mens. Vanuit haar eigen tuinprojecten laat ze zien hoe je met tuinieren meer natuur kunt toelaten in je directe leefomgeving.
Ze schrijft daarover artikelen voor verschillende tijdschriften, laagdrempelige tuinboeken en haar online platform DailyGreenspiration met een site en een populaire Instagram-pagina.

Katja legt uit: “Avontuurlijk tuinieren is gebaseerd op de permacultuurfilosofie, alleen dan minder strikt. Het is een samenspel tussen planten, dieren en mensen. Het idee is dat je op avontuur gaat in je eigen tuin en je daar doet wat je zelf leuk vindt. 

Ga op safari in de eigen achtertuin en ontdek wat die mollen, mieren, muggen, vogels en vlinders eigenlijk allemaal  goed doen. En hoe planten je leven leuker maken, want je kunt er bloemen van plukken, van eten of drinken, zelfs verf of touw van maken, of een schaduwhoekje mee creëren om lekker weg te duiken op hete dagen. Maak je eigen natuurgebied van je tuin en je wordt vanzelf een blijer mens.

Aanvang 20:00 uur, Yuverta College (voorheen Helicon), Industrieweg 4 in Kesteren. Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, voor niet-leden betalen drie euro, www.midden-betuwe.groei.nl.