Informatieavond mantelzorg en dementie. (foto: Conny Plomp)
Informatieavond mantelzorg en dementie. (foto: Conny Plomp) Foto: Conny Plomp

Informatieavond Achterberg:

mantelzorg en dementie

ACHTERBERG - De zorg voor uw partner bij langdurige ziekte; voor uw moeder of vader die blijvend hulp nodig heeft in huis; voor uw kind met een chronische aandoening. Geeft u dergelijke zorg? Dan bent u mantelzorger. 

Op donderdagavond 10 maart organiseert het Mantelzorgknooppunt Rhenen in samenwerking met Dorpshuis Achterberg van 19.00 - 20.30 een informatieavond met als onderwerp mantelzorg én dementie. Mantelzorgknooppunt Rhenen en Alzheimer Nederland zijn deze avond beide in Dorpshuis Achterberg aanwezig met informatiestandjes en kunnen vragen beantwoorden als: Wat is mantelzorg?, Wat kan mantelzorgknooppunt Rhenen betekenen?, Wat is dementie?, Hoe dementie te herkennen?, Hoe om te gaan met dementie? Daarnaast bieden we informatie over contactgroepen en workshops/trainingen/lezingen op gebied van mantelzorg en op het gebied van dementie.

Heeft u moeite met administratie en formulieren? Een vrijwilliger van Formulierenbrigade Rhenen is deze avond ook aanwezig en kan u uitleg geven over de gratis ondersteuning die zij u hierbij kunnen bieden. U staat er niet alleen voor!
"Bij aanvang om 19.00 is er een korte presentatie van zo’n 10-15 minuten. Deze wordt om 19.45 uur herhaald. Tussendoor en erna kunt u vragen stellen en langs de informatiestandjes wandelen. Geïnteresseerden zijn welkom!"