Van links naar rechts: Kitty, Andrea, Gisella, Danielle, Stefanie, Linda.
Van links naar rechts: Kitty, Andrea, Gisella, Danielle, Stefanie, Linda. Foto:

Buurtzorg team Opheusden tien jaar

OPHEUSDEN - Buurtzorg Nederland heeft een vernieuwend concept voor zorg thuis ontwikkeld. Bij de zorgverlening wordt gestreefd naar betere oplossingen voor de cliënt, duurzaam en effectief. Omdat er wordt gewerkt met zelfsturende teams kan er beter worden aangesloten bij de specifieke wensen en behoeften van de cliënt. 

Buurtzorg levert met kleine teams verpleging en persoonlijke verzorging thuis als u ernstig ziek bent, na een ziekenhuisopname of als u zelfstandig wilt blijven wonen. De medewerkers helpen u bijvoorbeeld met de persoonlijke verzorging en het klaarzetten en geven van medicijnen. Ook verrichten zij handelingen op verzoek van uw behandelend (huis)arts of specialist zoals insuline spuiten, het verzorgen van wonden, het geven van injecties of het bestrijden van pijn. Buurtzorg levert ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven. Er zijn geen wachttijden. Bij een aanvraag kan de zorg snel worden ingezet. 

Buurtzorg Opheusden is sinds 20 februari 2012 actief en verleent zorg in Opheusden en Dodewaard. Het team bestaat uit vijf enthousiaste verpleegkundigen en verzorgenden. Zij worden ondersteund door betrokken oproepkrachten en stagiaires. 

"Heeft u zorg nodig of wilt u meer informatie dan kunt u kijken op onze website opheusden.buurtzorg.net of bellen met 06 53647339. Wij zijn 24 uur bereikbaar en u krijgt direct een teamlid te spreken, die met u een afspraak maakt voor een huisbezoek om uw hulpvraag te inventariseren."