Fillm Hors Normes in Podium De Vlam.
Fillm Hors Normes in Podium De Vlam. Foto:

Film in De Vlam: Hors Normes

RHENEN - Op dinsdag 1 maart draait er weer een film in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen: Hors Normes. De zaal is open om 19.30 uur en de film begint om 19.45 uur. Kaartjes zijn tien euro.

Hors Normes is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden, Bruno en Malik, die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen. Zonder hen hebben de kinderen geen plek in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Intuïtie of systeem

‘Hors normes’, wat in het Nederlands staat voor zoiets als ‘buiten de geijkte paden’, is een film die de integratie van autistische jongeren aan de orde stelt. De twee mannen, de een jood en de ander moslim, bieden met hun kleinschalige organisaties de ‘moeilijke gevallen’ een thuis in Parijs. Het gaat om jongens en meisjes die in instellingen worden geweerd omdat ze te complex zijn. Een deel is bovendien agressief. Daarnaast worstelen Bruno en Malik met ‘het systeem’. Inspecteurs stellen hun intuïtieve maar succesvolle werkwijze ter discussie omdat die niet alle regeltjes volgt.

Tijden en kaarten

Kijk op www.podiumdevlam.nl bij de ‘Agenda’ voor meer informatie over de film en kaartjes. Podium De Vlam staat aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Dinsdag 1 maart is de zaal open om 19.30 uur en de film begint om 19.45 uur. Pinbetaling mogelijk.