Afbeelding

Jongerendebat Neder-Betuwe groot succes

Algemeen

NEDER-BETUWE - Vorige week donderdag was er het jaarlijkse verkiezingsdebat met alle VO-scholen in het gemeentehuis van Neder-Betuwe. Dit debat werd jaren geleden opgezet door de PvdA met als doel is om leerlingen van de zo verschillende scholen met elkaar in contact brengen en begrip op te laten brengen voor standpunten van anderen.

Door: Jan Woldberg

Jan Woldberg (raadslid PvdA) opende het debat waar hij de hoop uitsprak dat jongeren nog meer gaan meedoen in de politiek. Onder bezielende leiding van Niels van Andel (raadslid VVD), ging met vervolgens met elkaar in debat. Kerncentrale Dodewaard: open of niet? Sommige scholieren gruwen bij het idee dat de gesloten kerncentrale weer opengaat en zijn bang voor een tweede Chernobyl. De voorstanders zien kansen in meer werkgelegenheid. De bedenkelijke rol van speculanten, die de prijzen op woningmarkt onnodig opvoeren, werd door de debaters afgekeurd.

Juryvoorzitter wethouder Klein zag bij het VLC veel goede debaters maar de samenwerking kon beter. Dat nam niet weg dat Mees de Man werd uitgeroepen tot de beste debater. De Pantarijn maakte Theater met de Poolse Mikolaj Lorenc en had in Noor haar beste debater. Yverta was , met Dirma en Kyan, in hun midden, over de hele linie het beste en zij mochten de wisselbokaal meenemen. Robert Philips (teamleider Pantarijn: “Het allermooiste moment van vanochtend vond wat mij betreft plaats buiten de raadszaal, het gemak waarmee de jeugd elkaar wist te vinden tijdens de pauze en de mooie uitwisseling die ontstond. “