Afbeelding
Foto:

Heerenland in Opheusden wil randweg niet door hun wijk

OPHEUSDEN - Vorige week werd door de inwoners van ‘t Heerenland in Opheusden een petitie aan de politieke partijen aangeboden. Woordvoerder Wim Breunissen liet de politici weten, met verbijstering kennis te hebben genomen van de plannen om de randweg Opheusden te ontsluiten op Heerenland.

Door Jan Woldberg

Een meerderheid van de gemeenteraad wil een randweg te realiseren tussen Kesteren en de zuidwest Opheusden. Deze randweg zou moeten zorgen voor een verbetering van de verkeersveiligheid in en rondom de kern Opheusden en de bereikbaarheid van het Agro Business Centre en Opheusden-West.

Met dit plan gaat aan het einde van het Agro Business Centre door middel van een nieuwe brug de Linge over en kruist dit tracé het spoor met een nieuwe spoorwegovergang.
Herenland-West wordt verbonden met de rondweg door middel van een rotonde. Vervolgens loopt dit tracé langs het spoor en komt uiteindelijk bij de Markstraat uit op de Tielsestraat.

Breunissen: “Wij vinden het een slecht idee om de geplande randweg te ontsluiten op onze wijk ’t Heerenland." Naast de veiligheid vreest men geluidsoverlast, luchtverontreiniging en een aantasting van flora en fauna. De actiegroep had liefst handtekeningen opgehaald bij 160 huishoudens. Deze handtekeningen werden aangeboden aan de raadsleden.

De SGP was niet aanwezig, maar Breunissen liet weten dat deze partij op een ander moment de handtekeningen in ontvangst zou nemen. De randweg is al jaren een punt van discussie, waarbij de coalitie wil doorzetten en PvdA, GB en VNB vraagtekens zetten bij nut en noodzaak van deze randweg.