Beth & Flo geven een concert op twee vleugels
Beth & Flo geven een concert op twee vleugels Foto: Eigen beheer musici; copyright-vrij

Beth & Flo:

concert voor twee vleugels

VEENENDAAL - Westerkerkmuziek start klassieke concertserie weer op met pianoduo Beth en Flo.

Na een periode waarin de covidpandemie het onmogelijk maakte, kan nu weer live gemusiceerd worden. De medewerkers van de Stichting Westerkerkmuziek zijn bijzonder blij om te kunnen melden dat op 19 februari, 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal, een concert plaatsvindt door de bevlogen pianistes Beth en Flo, die in Nederland flink aan de weg timmeren.

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden.
In de Westerkerk staan werken voor twee piano’s op het programma. Naast de Seilervleugel die in de kerk staat, levert firma Bol als sponsor van de Westerkerkmuziek een tweede vleugel. Er worden zeer levendige en verrassende werken uitgevoerd van Saint-Saëns, Poulenc en Shostakovitch. Ook klinken de beroemde ouverture ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en ‘de Moldau’ van Bedrich Smetana, beide bewerkt voor twee vleugels. Tenslotte vindt ook een wereldpremière plaats van het stuk Kaleidoscope van de Britse componist Oliver Davis, op verzoek van de componist in 2020 opgenomen door Beth en Flo.

In de organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd. Het aantal plaatsen is beperkt. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie over het concert staat ook op de website.